λίστα δείπνου

Λίστα δείπνου – Συμβουλή για τον καταρτισμό της

Σίγουρα ο καταρτισμός της Λίστας Δείπνου δεν είναι από τις πιο ευχάριστες εργασίες στη διαδικασία οργάνωσης ενός γάμου.  Πρώτον γιατί χρειάζεται να αφιερώσετε αρκετό χρόνο γι’ αυτήν και δεύτερο γιατί θέλοντας και μη, θα βρεθείτε στην δύσκολη και άχαρη θέση να μην συμπεριλάβετε στο δείπνο αρκετά άτομα λόγο του περιορισμένου αριθμού καλεσμένων σε αυτό.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην κατάρτιση της λίστα δείπνου:

  • Ξεκίνα να φτιάχνεις μια αρχική, πρόχειρη λίστα με τα άτομα που θες να είναι προσκεκλημένοι στο δείπνο.
  • Σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Δείπνου βεβαιώσου για τον ακριβή αριθμό τον ατόμων που μπορούν να καθίσουν σε κάθε τραπέζι.
  • Πήγαινε στο χώρο που θα διεξαχθεί το Δείπνο, πάρε μολύβι και χαρτί και σχεδίασε το χώρο όπως είναι διαμορφωμένος και “δείξε” στο χαρτί την πίστα, το τραπέζι των νεονύμφων και τα υπόλοιπα τραπέζια.
  • Ετοίμασε μια πιο επίσημη Λίστα Δείπνου όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Μην περιμένεις να σου επιβεβαιώσει και ο τελευταίος προσκεκλημένος την παρουσία του για να την ετοιμάσεις.  Μπορείς να κάνεις προσθαφαιρέσεις ή αλλαγές στη συνέχεια.
  • Κατά τη τοποθέτηση των ατόμων στα τραπέζια, λάβετε υπόψιν τον βαθμό συγγένειας, τη σχέση φιλίας, εργασίας, ηλικίας ακόμα και κοινών ενδιαφερόντων μεταξύ των καλεσμένων.
  • Στο κεντρικό τραπέζι των νεόνυμφων, το δικό σας δηλαδή, τοποθετούνται μαζί με εσάς, οι γονείς και οι κουμπάροι.

quotes-for-web-lista-deipnou

  • Εάν ορισμένοι από τους προσκεκλημένους σας δεν σας ενημερώσουν για την παρουσία τους στο δείπνο, μη διστάσετε και πάρτε τους τηλέφωνο. Αυτό σίγουρα θα πρέπει να γίνει 2 βδομάδες πριν από το γάμο για να έχετε περιθώριο σε περίπτωση που κάποιοι δεν μπορούν να παραβρεθούν, να γίνουν οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στη λίστα δείπνου.
  • Αφού έχετε όλες τις επιβεβαιώσεις από τους καλεσμένους σας για την παρουσία τους, ετοιμάστε την τελική λίστα.  Παραδώστε την στον υπεύθυνο ετοιμασίας του δείπνου τουλάχιστον μια βδομάδα πριν.
  • Μην σας αγχώνει το γεγονός πως πολύ πιθανόν να έχετε αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή.
  • Αφού ήδη έχετε έτοιμες τις τελικές λίστες μπορείτε σε συνεννόηση με το Διακοσμητή του γάμου να σας ετοιμάσει ένα πανέμορφο πόστερ με τη Λίστα Γάμου!  Με αυτό τον τρόπο προσθέτετε στην αισθητική του χώρου και της όλης διακόσμησης και την ίδια ώρα γίνονται ευδιάκριτες οι θέσεις σε όλους τους καλεσμένους σας, αποφεύγοντας το συνωστισμό στην είσοδο της αίθουσας ή του χώρου που θα διεξαχθεί το δείπνο.

και τέλος:

  • Μην αφήσετε κανένα από τους καλεσμένους σας να νοιώσει άβολα λόγο της τοποθέτησης του σε συγκεκριμένο τραπέζι.
  • Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ισορροπία στο θέμα αυτό.  Τι εννοούμε;  Από τη μία να μην τοποθετηθεί κάποιο ή κάποια άτομα με παντελώς αγνώστους και από την άλλη να παροτρύνεται καινούργιες κοινωνικές επαφές ή φιλίες!  Ακόμα, εάν έχετε φίλους και φίλες ελεύθερους τοποθετήστε τους στο ίδιο τραπέζι και ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί να προκύψουν νέες φιλίες, νέες σχέσεις, νέοι γάμοι, νέες…κουμπαριές!